Dyrket hornhinde til test af øjenirritation

Et stofs potentiale til at fremkalde øjenirritation kan testes med metoderne EpiOcular™   og SkinEthic’s øjenirritationstest. Begge metoder anvender væv, som er sammenligneligt med  menneskets hornhinde (cornea), som er det yderste lag, der dækker øjet. Dette væv er fremstillet ved hjælp af IPS-teknik og 3D-modellering.

Sådan går det til: gennem IPS-teknik manipuleres menneske-hudceller til at omdannes til stamceller. Stamceller er celler som kan udvikles og specialiseres til at fungere som en hvilken som helst type celle i kroppen.  I dette tilfælde styrer man stamcellerne til at udvikle sig til hornhinde-celler. Cellerne dyrkes derefter gennem 3D-modellering på en lille membran. På membranen vokser hornhinde-cellerne og danner væv. På dette væv kan man derefter foretage tests, for at få viden om hvor irriterende og ætsende forskellige typer af substanser er for menneskets hornhinde.

[socialring]

Hajer og Covid-19

En halv million hajer risikerer at blive dræbt ved fremstilling af Covid-19-vaccine.

Har du en kort besked, kan du skrive til os hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er 88 24 59 54

Køb vinterkort

Databaseanalyser er bedre end dyreforsøg.

_________________________

_________________________

Brugte frimærker modtages med tak

_________________________

_________________________