Forskning med 3D-modeller

Forskere der forsker med 3D-modeller indkøber menneskelige hudceller, og dyrker dem på en lille membran, så at cellerne danner væv. Hudcellerne er ofte donerede celler, eksempelvis fra plastikoperationer eller fra omskæring af drengebørn.

Forskningsinstituttet SP i Borås i Sverige er netop udvalgt til at deltage i et EU-samarbejde for at evaluere alternative metoder.
Forskeren Emma Eriksson arbejder på forskningsinstituttet SP, og hér udføres der testning og evaluering af både almindelig ”in vitro”-celleforskning og 3D-modeller. Når man sammenligner in vitro-celleforskning og 3D-modeller, vinder tests med 3D-modeller. 3D-modeller med rigtig hud fra mennesker er nemlig mere komplette, end hvad modeller med menneskelige celler fremtagne med hjælp af iPS-teknik er.
–          ”Det har vist sig at denne testmetode, når det drejer sig om testning af kemikalier, kan erstatte de kanintests, der p.t. udføres”, siger Emma Eriksson.
Resultater fra tests udført på dyrket menneskehud er naturligvis mere relevante end resultater fra tests på kanin, eftersom kaniner og mennesker adskiller sig væsentligt.

[socialring]

Hajer og Covid-19

En halv million hajer risikerer at blive dræbt ved fremstilling af Covid-19-vaccine.

Har du en kort besked, kan du skrive til os hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er 88 24 59 54

Køb vinterkort

Databaseanalyser er bedre end dyreforsøg.

_________________________

_________________________

Brugte frimærker modtages med tak

_________________________

_________________________