Slut med de levende fabrikker

Så kom den længe ventede rapport fra EU om brugen af levende dyr til antistof-produktion. I Forsøgsdyrenes Værn kan vi kun være tilfredse, idet rapporten slår fast, hvad vi har fremført i flere år: antistofproduktion i dyr medfører lidelse, er i strid med loven og kan erstattes af dyrefri metoder.  

 Forsøgsdyrenes Værn Dyrefri antistoffer

Den ny rapport indeholder anbefalinger fra EU’s videnskabelige rådgivende udvalg om antistoffer nedsat under EURL-ECVAM som er det europæiske center for validering af alternative metoder. Udvalgets udtalelse baseres på en gennemgang af de mange metoder, som findes til fremstilling af antistoffer og antistof-erstatninger uden brug af levende dyr, samt en videnskabelig vurdering af disse. Udtalelsens hovedkonklusion er, at anvendelsen af levende dyr til fremstilling af antistoffer kan erstattes i stort set alle tilfælde.

Når loven påbyder, at den enkelte forsker er forpligtet til at planlægge sit forsøg, så det udføres så skånsomt som muligt, og til at anvende dyrefri metoder, når det overhovedet er muligt, så vil det ikke længere være holdbart, at myndighederne – i Danmark Rådet for Dyreforsøg – giver tilladelser til produktion af antistoffer i levende dyr. I Forsøgsdyrenes Værn har vi længe krævet, at den nuværende form for produktion af antistoffer udfases hurtigst muligt samtidig med, at dyrefri teknologier tages i anvendelse, og vort medlem af Rådet for Dyreforsøg har i flere år fremført dette synspunkt.

Danmark har en stor produktion af antistoffer, og et stort antal dyr indgår i denne. Globalt set er fremstilling af antistoffer i dyr en milliard-industri, som koster millioner af dyr livet i en forholdsvis langsom udviklingsproces, der ofte medfører store lidelser for dyrene. 

Hajer og Covid-19

En halv million hajer kan risikere at blive dræbt i bestræbelser på at fremstille Covid-19-vaccine

 

_________________________

_________________________

Har du en kort besked, kan du skrive til os hér. Ellers læg en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er
88 24 59 54


_________________________

minigrisen, der blev en stor gris, og har fået både sine ejere og hundredetusinder af fans over hele verden til at indse, at den måde vi behandler landbrugsdyrene er intet mindre end horribelt. Vi fortæller Esthers historie, fordi den er vigtig og gribende.

Brugte frimærker modtages med tak

_________________________

_________________________