Praktiske husråd

Erstat

 

med

 
Universalrengøringsmiddelbrun sæbe; citron og vand; eddike (Bemærk, at eddike kan opløse fugemasse)
Opvaskemiddelkoncentreret opvaskemiddel uden parfume eller farve. Af miljøhensyn bør opvaskemidler, der er fremstillet på basis af mineralsk olie, undgås. Vælg et middel på vegetabilske olier.
Maskinopvaskemiddelmiljøvenligt middel (klorfrit).
Syntetisk vaskemiddelkoncentreret vaskepulver uden parfume, optisk hvidt eller blegemiddel. Af miljøhensyn bør vaskemidler, der fremstilles på basis af mineralsk olie, undgås. Vælg et middel på vegetabilske olier og køb evt. blegemiddel i separat pakning.
Kalk- og rustfjernercitronsyre.
Vinduespudsemiddelvand med et par dråber opvaskemiddel eller lidt eddike.
Toiletrenset miljøvenligt alternativ som opvaskemiddel eller brun sæbe. Desinficer med eddike eller vinsyre.
Ovnrensen pasta af tvekulsurt natron og vand. Så undgår man brugen af giftige produkter baseret på kaustisk soda
 

Flere praktiske husråd

Til gulvvask kan anvendes sæbespåner eller brun sæbe.

Varmt vand er i sig selv et udmærket rengøringsmiddel, der sagtens kan rense let snavsede overflader. Prøv også de effektive mikrofiber-klude, der heller ikke kræver kemiske hjælpemidler.
Ganske almindeligt bagepulver (tvekulsurt natron) og en stiv børste er udmærket som WC-rens. Lidt eddike i kumme-vandet natten over fjerner kalkranden.

Kogende vand kan bruges i stedet for syreholdig afløbsrens. Brug en svupper, hvis vasken er helt tilstoppet eller skil vandlåsen ad og rens den uden kemikalier.

Fliser, gulve og forkromede vandhaner bør tørres af, hver gang man har været i bad. Så slipper man for at bruge afkalker. Sætter der sig alligevel kalkrande, så brug en overskåret citron eller ganske almindelig eddike uden farve. Bruseren kan skilles ad og de enkelte dele renses ved at lægges i køkkeneddike natten over. Du kan også fugte aflange strimler af vat med eddike, og svøbe det rundt om haner, greb eller lignende. Vær blot opmærksom på, at eddiken ikke må komme i berøring med fugerne mellem fliserne – så ødelægges de.

Varmt vand, eventuelt med et stænk universalmiddel, er velegnet til pudsning af spejle.

Hajer og Covid-19

En halv million hajer risikerer at blive dræbt ved fremstilling af Covid-19-vaccine.

Har du en kort besked, kan du skrive til os hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er 88 24 59 54

Køb vinterkort

Databaseanalyser er bedre end dyreforsøg.

_________________________

_________________________

Brugte frimærker modtages med tak

_________________________

_________________________