Forsøgsdyrenes Værn, Antistof

Hjælp forsøgsdyrene – sig NEJ til de levende fabrikker

Vidste du, at der årligt bruges millioner af kaniner, geder, får, heste og andre dyr som levende fabrikker til at udvinde antistoffer? Vidste du at det foregår på trods af, at der findes mange dyrefri metoder? Og vidste du, at loven forbyder brugen af forsøgsdyr, hvis der findes andre måder at nå frem til de samme resultater?

Bag produktionen med brug af dyr står en milliardindustri med nogle store spillere på markedet. Men antistoffer fremstillet i dyr har vist sig at være behæftet med stor fejlmargen og dele af forskerverdenen er i stigende grad begyndt at gå over til dyrefri antistoffer. Majoriteten af forskere udviser imidlertid uvidenhed eller uvilje til forandring.

Forsøgsdyrenes Værn

Forsøgsdyrenes Værn

Loven siger, at dyr må ikke anvendes til videnskabelige formål, hvis der findes en dyrefri måde at opfylde formålet på.
Hvis der var større viden om alternativerne, og hvis der var hjælp at hente for forskere til at finde det rette dyrefri antistof til netop deres forskningsarbejde, ville vi nå langt.

Forsøgsdyrenes Værn støtter nu udviklingen af et bibliotek bestående af foreløbig 1 milliard antistofproteiner. Biblioteket vil være placeret på Nottingham University og projektet ledes af Dr Alison Gray. Forsøgsdyrenes Værn betaler forskernes løn og universitetet lægger faciliteter til. Biblioteket vil bestå af proteiner fra humane celler og syntetiske proteiner fremstillet ved biokemiske processer – altså helt uden brug af dyr.

Forsøgsdyrenes Værn

Forsøgsdyrenes Værn

Vil du støtte projektet? Så send et bidrag på 1551- 4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70 mærket Skån kaninerne.

Du kan hjælpe forsøgsdyrene ved at oprette testamente til fordel for Forsøgsdyrenes Værn. Derved sikrer du vort fortsatte arbejde, som er helt afhængig af menneskers medfølelse med forsøgsdyrene.
Læs mere…

OBS

Vi er ved at etablere nyt telefonanlæg. Har du en kort besked kan du skrive til os hér Ellers læg en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er 88 24 59 54.

Venlig hilsen
Forsøgsdyrenes Værn

Brugte frimærker modtages med tak