Forsøgsdyr er glemte dyr   – det arbejder vi på at ændre

Forsøgsdyrenes Værn, Antistof

Hjælp forsøgsdyrene – sig NEJ til de levende fabrikker

Vidste du, at der årligt bruges millioner af kaniner, geder, får, heste og andre dyr som levende fabrikker til at udvinde antistoffer? Vidste du at det foregår på trods af, at der findes mange dyrefri metoder? Og vidste du, at loven forbyder brugen af forsøgsdyr, hvis der findes andre måder at nå frem til de samme resultater?

Bag produktionen med brug af dyr står en milliardindustri med nogle store spillere på markedet. Men antistoffer fremstillet i dyr har vist sig at være behæftet med stor fejlmargen og dele af forskerverdenen er i stigende grad begyndt at gå over til dyrefri antistoffer. Majoriteten af forskere udviser imidlertid uvidenhed eller uvilje til forandring.

Forsøgsdyrenes Værn

Loven siger, at dyr må ikke anvendes til videnskabelige formål, hvis der findes en dyrefri måde at opfylde formålet på.
Hvis der var større viden om alternativerne, og hvis der var hjælp at hente for forskere til at finde det rette dyrefri antistof til netop deres forskningsarbejde, ville vi nå langt.

Forsøgsdyrenes Værn støtter nu udviklingen af et bibliotek bestående af foreløbig 1 milliard antistofproteiner. Biblioteket vil være placeret på Nottingham University og projektet ledes af Dr Alison Gray. Forsøgsdyrenes Værn betaler forskernes løn og universitetet lægger faciliteter til. Biblioteket vil bestå af proteiner fra humane celler og syntetiske proteiner fremstillet ved biokemiske processer – altså helt uden brug af dyr.

Forsøgsdyrenes Værn

Vil du støtte vort arbejde? Så send et bidrag på 1551- 4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70

VISTE DU, AT

Vacciner til menneskebørn testes på… dyrebørn

Hjælp forsøgsdyrene
Giv et bidrag på
MobilePay 55 88 70

Vil du sikre dyrefri forskning i fremtiden?

Af etiske grunde er det vigtigt at støtte dyrefri forskning. Ikke blot fordi dyrene skånes for lidelser, men fordi forskningsresultaterne er menneske-relevante og ikke forstyrres af, at være udført i en helt anden organisme.
Forsøgsdyrenes Værn finansierer forskning, der kan erstatte dyreforsøg og vi har en seriøs, proaktiv tilgang til udfasning af forsøgsdyr i medicinsk forskning – helt i tråd
med EU-direktivet på området.
Forsøgsdyrenes Værn mener, at en fuldstændig erstatning af dyreforsøg med andre metoder på sigt vil føre til teknologisk innovation, fremme lægevidenskaben og levere pålidelige data, der er relevante for mennesker.
Hjælp forsøgsdyrene – giv din støtte på: 1551-4 69 82 82 eller MobilePay 55 88 70
Gaver er fradragsberettigede efter SKAT’s regler, men husk i så fald at oplyse cpr.nr. hér.
Læs om nogle af de projekter Forsøgsdyrenes Værn har støttet her…