Den virtuelle hund

Et hold amerikanske dyrlæger fra universitetet i Georgia, USA, har udviklet “Den virtuelle hund”, et software-program, som viser det indre af en hund.

Programmet giver et tredimensionelt kig i hundens indre. På en bedøvet “virtuelle” hund kan studenterne blandt andet administrere forskellige narkotika eller procedurer. Blodtryksrespons (BP) præsenteres. På denne måde, kan studerende observere effekten af ​​lægemidler på det kardiovaskulære system.

Mange studerende ønsker ikke at dissekere dyr og ofte er der heller ikke tilstrækkeligt med døde dyr til brug for øvelserne. Dertil kommer, at læren om de forskellige sygdomme hos dyr ofte ligger en del senere i studieforløbet end dissektionerne. Det giver en manglende sammenhæng mellem dyrenes anatomi og de sygdomme dyrene kan lide af. Det gjorde veterinærmedicinsk professor, Jim Moore, frustreret:

“Som dyrlæge skal du være i stand til at forestille dig, hvad der sker i dyrets indre – de kan jo ikke selv fortælle dig det. Men jeg blev frustreret over, at det var svært for mig at få de studerende til at forestille sig de samme ting som jeg gør. Med de tredimensionelle computerprogrammer kan de studerende reelt se, hvad der kan ske i dyrets indre ved den ene eller den anden lidelse.”

Der eksisterer også et program med samme tredimensionelle kig på hestens mave-tarmsystem. Begge programmer er beregnet til undervisning af dyrlægestuderende.

Læs også om:
Den kunstige ko

[socialring]

Hajer og Covid-19

En halv million hajer risikerer at blive dræbt ved fremstilling af Covid-19-vaccine.

Har du en kort besked, kan du skrive til os hér. Du kan alternativt lægge en besked hos det firma der passer telefon for os — nummeret er

 88 24 59 54

Køb vinterkort

Databaseanalyser er bedre end dyreforsøg.

_________________________

_________________________

Brugte frimærker modtages med tak

_________________________

_________________________